Er op uit!

 

 

Steden

 

Schoonhoven Zilverstad

Schoonhoven ligt op 1,5 kilometer afstand van de Vlisterhoeve, aan de brede rivier de Lek. Het stadje is vooral bekend om zijn zilverindustrie en het werk van ambachtelijke goud- en zilversmeden. Het kleinschalige karakter van de stad, met een eeuwenoud stratenpatroon, havens en singels, monumenten en zilverwerkplaatsen vraagt om een ontdekkingstocht te voet.
Buiten de Veerpoort kun je genieten van het gezicht op de levendige rivier. De veerpont haalt en brengt doorlopend passagiers over de Lek. Aan de overzijde ligt de Alblasserwaard met het vestingstadje Nieuwpoort en de molens van het Werelderfgoed Kinderdijk. Bezoek het Nederlands Zilvermuseum, maak een wandeling langs de Oude Singel en de Haven, loop binnen bij een van de vele zilver- en sieradenwinkels of bezoek het Springerpark. Schoonhoven is nog altijd een stad met een zilveren randje!  www.inschoonhoven.nl 

 

 

Oudewater

Oudewater is een prachtig klein stadje en ligt op 15 kilometer afstand. Het stadje ligt aan de lange Linschoten dat via een sluis uitkomt in de Hollandse IJssel. Er zijn in het historische centrum van Oudewater veel opmerkelijke monumenten te vinden. Wat dacht je van de zestiende-eeuwse Waag, die jarenlang dienst heeft gedaan als heksenwaag. Het stadhuis van Oudewater stamt uit de tweede helft van de zestiende eeuw en is gebouwd in de voor die tijd typische renaissance stijl. De oude kerk in het stadje is de Sint-Michaëlskerk uit de vijftiende eeuw. Dit is een prachtige grote gotische hallenkerk. Mede door deze schitterende gebouwen wordt een groot deel van het historische centrum gezien als beschermd stadsgezicht. In Oudewater is een borstbeeld van de vroegere TV held Swiebertje te vinden. Dit beeld is hier in 2003 geplaatst en is in Oudewater geplaatst omdat veel van de buitenopnamen voor deze serie hier werden opgenomen.

www.oudewater.net

 

Gouda Kaasstad

Gouda, dé Kaasstad van Nederland, ligt op 13 kilometer afstand. En is zeker een bezoek waard. Op donderdag is de traditionele kaasmarkt https://welkomingouda.nl/kaas/gouda-kaasmarkt  Ontdek Gouda met zijn historische centrum met authentieke winkeltjes, middeleeuwse straatjes, sfeervolle grachten en vele hofjes. Proef de beroemde kaas en stroopwafels en geniet van de gezellige Oudhollandse binnenstad. In deze prachtige historische stad is van alles te ontdekken. Van de Markt met het iconische stadhuis tot de prachtige gebrandschilderde ramen van de Sint Janskerk en van streetfood tot shoppen in de eerste Fairtrade straat van Nederland, in Gouda komen oud en nieuw samen. Kortom, de perfecte stad voor een citytrip!

welkomingouda.nl

Horeca

In de omgeving zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden. Voor een heerlijke maaltijd kunt u terecht bij cafedevlist in Vlist. Een frietje kunt u halen bij Cafetaria de Snackhoek in Schoonhoven (H.A. Schreuderstraat 22, 2871 VC Schoonhoven 0182 383 785). Hieronder een aantal horeca gelegenheden in Schoonhoven:

 

Winkels

Schoonhoven heeft een breed winkelaanbod. Plus supermarkt Rechtuyt en Lidl liggen op 1,5 kilometer afstand. Evenals een drogist, bakker en bloemist.

 

Natuurgebieden

- De Hooge boezem, Haastrecht (5km)  hooge-boezem

- Reeuwijkseplassen, Reeuwijk (15 km) reeuwijkse-plassen

- Loetbos, Lekkerkerk (14 km) het-loetbos

 

 

 

Vlisterhoeve

Rust - Ruimte - Natuur - Lokale producten